A tapéta és a lakástextilek grafikájának, mintáinak megtervezésekor az épület eredeti építészeti elemeit vettem alapul. Az volt a célom, hogy átemeljem és megőrizzem az eredeti mintakészletet, és 21.századi kontextusba helyezzem. Evvel is kifejezve a tiszteletemet a hajdani alkotók és építők felé, akik a ház részleteit gondos munkával készítették el. A tapétán látható részlet grafikai motívuma az eredeti lépcsőkorlát rajzolatát jeleníti meg.

A párnahuzaton és a tapéta egyik részletén, az eredeti folyosón található járólap mintázatának grafikai átirata jelenik meg. A körkörös motívum a párnahuzaton harmonizál a külső felületekkel. Tervezéskor az vezetett, hogy összekapcsoljam a múltat és a jelent egy vizuális jelképrendszeren belül.

Az étkezőben látható képek a ház homlokzatának részletét mutatják. A képek illusztratív figurális elemekkel is ki vannak egészítve, így egyszerre valós, de elvont is a jelentése. A homlokzat képének megismétlése a belső térben összeköti a kint és bent vizuális világát.

A lakás több helységébe is tettem kör alakú képeket. A kör alakú képek más hangulatot árasztanak, mint a szögletes dekorációk. A kör forma a textileken is visszaköszön de más léptékben.

Az ágysál, ágytakaró mintája harmonizál a párnával és az ágy fölött található képpel.

A nappaliban a két ablak közé került tapéta mintája a párnahuzatokon ismétlődik meg, más arányban.

A konyha egy térben van az étkezős nappalival. A konyhabútornál megjelenő vízszintes grafikai motívum reflektál, a nappali másik falán látható, grafikai mintámmal.

Palota negyed

Az épület a Palota negyedben található, mely  historizáló, eklektikus stílusú, gyönyörű házakkal van tele. A századfordulón épített épület egyik lakásába terveztem tapétagrafikákat és lakástextileket.
Nyisd ki a GALÉRIÁT a lakásról készült képekért.