Könyvborító

„A télbe úgy lépünk e napokban, mintha egy komor mondakör valóságosan életre kelt volna.” (Részlet Márai Sándor November című írásából)

„A fényre emlékezünk, mely reménytelenül hiányzik életünkből, a fényre, melyben van valami pogány és kegyetlen, valami erkölcstelen és nagyszerű, mint az életben.” (Részlet Márai Sándor Február című írásából)

„A gyógyfürdők vizei ilyenkor adják ki pezsgő indulatukat, rohannak a mélyben, a kövek között, forró sistergéssel, tele üde, rejtélyes erővel”. (Részlet Márai Sándor Április című írásából)

„Csak az utazás fontos, ez a lebegés, két állapot, az otthon és a végtelen, a meghitt és a veszélyes között.” (Részlet Márai Sándor Április című írásából)

„Mindössze arról szól, hogy még nyílnak a völgyben a kerti virágok, s a huszonnégy éves költő neszeli az öregséget, az elmúlást, a szerelem állhatatlanságát. Ezenfelül még a világmindenség is benne van, s minden, amit az ember élettel és halállal kapcsolatban érez.” (Részlet Márai Sándor Április című írásából)

A Június és Október hónapok oldalpárjai

Paál Zsuzsanna: Négy évszak inspirációk (Részletek Márai Sándor azonos című művéből)

Kossuth Kiadó, 2011

A kötet Márai Sándor Négy évszak című művének a hónapokra vonatkozó leírásait tartalmazza.

A könyv illusztrációinak színharmóniája követi, az évszakok változásával együtt járó, természetben látható változásokat. A képeket vegyes technikával készítettem, több réteget alkalmazva egy-egy illusztráció megalkotásakor. A különböző képi rétegeken hol a fotóim kapnak nagyobb hangsúlyt, hol a grafikáim és festményeim.